tisdag 14 januari 2014

Rapportsäsong

Nu går vi återigen in i en period med rapporter, den här gången årsbokslut. Det ska bli spännande att se vilka förslag till utdelning som bolagen i portföljen kommer lämna. Så här faller rapporterna för mina innehav:

16/1 Avanza
22/1 Castellum
27/1 Apple (Q1-rapport)
30/1 H&M

4/2   Fortum
5/2   Handelsbanken
7/2   Betsson
7/2   Industrivärden 
7/2   Skanska 
12/2 Sampo
20/2 Wall-Mart 

Jag är mycket nyfiken att se hur H&M har gått det senaste kvartalet. Dom har redan meddelat om kraftigt förbättrade marginaler i november. Efter några år med stagnerande vinstutveckling är det skönt med ett trendbrott.  Även Betssons rapport blir spännande läsning

Marknaden verkar övertygad om en stark rapportsäsong då stockholmsbörsen nådde ett nytt "all time high" häromdagen. Som jag tidigare skrivit om är jag inte jätteentusiastisk över börsrusningen under fjolåret. Vi ska gå in i en rejäl högkonjunktur för att man ska kunna motivera en fortsatt uppgång. Nu kan säkert börsen fortsätta upp ändå en bra bit in på 2014, men säkerhetsmarginalen är i många fall obefintlig idag och de som köper in sig under 2014 riskerar bli rejält besvikna. Tyvärr är det nog många som inte har legat inne i marknaden under 2013  men som kommer köpa in sig framöver i takt med att tidningarna hausar den ena aktien efter den andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar