torsdag 27 mars 2014

Inväntar utdelning

Jag väntar med månadens köp tills utdelningen från Castellum och Handelsbanken har kommit in på kontot. Tillsammans med månadens insättning innebär det att jag har ca 10 000 kr tillgängligt för köp.

Aktiviteten på bloggen har varit låg på slutet,  men det innebär inte att jag har legat på latsidan. Jag har kikat på både Mekonomen och MQ sista veckan. Mekonomen har efter två stora förvärv de senaste åren fått problem med sina marginaler, mycket på grund av stora avskrivningar av immateriella tillgångar. Kassaflödet är dock riktigt fint vilket gör att bolaget har en god direktavkastning samtidigt som man minskade nettoskulden avsevärt under 2013. Bolaget ser klart intressant ut vid dagens kurs.

MQ har haft ett antal motiga år med minskad försäljning och sjunkande marginaler. Nu verkar det dock som trenden har vänt och med en ny VD med tydligt kostnadsfokus ser möjligheten till ytterligare marginalförbättringar god ut. Värderingen ser rimlig ut idag. Jag kommet skriva ett inlägg om ytterligare tankar om respektive bolag.

H&M släppte sin delårsrapport för Q1 idag och bolaget växer i samtliga mått. Försäljningen ökar med 13% och resultat/aktie ökar med 7%. Ändå svara marknaden med att sänka kursen med 4,3% idag. Med en direktavkastning på drygt 3% och en tillväxt på 7% kan man inte annat än undra hur marknaden resonerar?

Jag publicerade ingen portföljrapport förra månaden, vilket var fullt avsiktligt. Jag kommer framöver likt mina innehav enbart rapportera kvartalsvis. Först ut blir en Q1 rapport, vilken publiceras i början av april.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar