onsdag 2 april 2014

Köptankar

I morgon kommer utdelningen från Handelsbanken in på kontot. Därmed har jag drygt 10 000 kr tillgängligt för investering. De bolag som jag överväger att köpa är följande:

Coca-Colca Co
Var med i diskussionen förra månaden men då föll det på att jag tyckte att courtage-kostnaden skulle bli för hög. Den här gången kan jag tänka mig ett amerikanskt bolag och Coca-Cola ligger nära ett köp. Kursen ligger fortfarande kvar strax över 38 dollar, och det är ett pris jag kan tänka mig att betala för Coca-Cola.

MQ
Handlas 10% under vad jag tycker är ett motiverat pris. Dock tvekar jag av flera anledningar. Framförallt för att bolaget inte uppfyller flera av mina investeringkriterier. Bolaget är för litet, det är relativt högt skuldsatt, det har ingen vinst- och utdelningshistorik som jag har kan verifiera (bolaget noterades 2010). Det är egentligen enbart ur ett prisperspektiv som bolaget känns riktigt intressant. Bolaget stängde på 26,50 kr idag. Med Warrent Buffets ord som ledsagare avvaktar jag med MQ:

It's far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price. 

HM
HM’s värdering är skyhög i dagsläget men bolaget har samtidigt en extrem kvalitet. HM-aktien stängde precis under 280 kr idag vilket ger ett P/E-tal på 26,4. Det är för högt. Kan värderingen sjunka ner mot 24 kanske jag skulle överväga att öka i HM trots en hög värdering.

Fortum
Jag tycker dagens värdering på Fortum är motiverad (16,1 euro, p/e 12,25). Dock är jag inte helt uppdaterad på bolaget så därför avvaktar jag.

Castellum/Wal-Mart/Industrivärden
Tre bolag med rimlig värdering. Detta är dock redan mina tre största positioner så det får mig att tveka att öka ytterligare i dagsläget.

TeliaSonera
Ett bolag som jag har sneglat på vid flera tillfällen senaste året. Hög direktavkastning (6,16%) lockar. TeliaSonera aktien stängde på 48,8 kr idag och i morgon är avstämningsdagen för årets utdelning. Bolaget delar ut 3 kronor. Kan aktien sjunka  ner under 45 kr i morgon kan ett köp vara aktuellt.

Mekonomen
Mekonomen ser intressant ut. Tyvärr har aktien återhämtat sig starkt från kursraset efter vinstvarningen inför senaste rapporten. Jag tycker idag att bolaget är något för dyrt för att motivera ett köp, men det är en strykare. Bolaget har ett mycket fint kassaflöde så det kan bli aktuellt med köp framöver.

Eller så kanske jag helt enkelt avvaktar med en investering. Det skulle i så fall vara i spekulation om att priserna kommer korrigeras ned i samband med rapport-perioden som står för dörren. Vinstvarningarna inför den amerikanska rapportsäsongen verkar dugga tätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar